Erstaviksbäcken – arbetsdag 30 oktober

Bättre lek- och uppväxtplatser för havsöring !
Kom med och hjälp till eller gör en trevlig utflykt och titta på vad som händer vid Erstaviksbäcken. Läs vad vi tidigare skrivit om projektet HÄR och HÄR

Såhär skriver Oliver Karlöf / Stockholm stad, fiskekonsulenterna

“Jag och Martin Olgemar vandrade längst hela bäcken i fredags och kartlade var vi bör koncentrera våra biotopvårdsinsatser. Både jag och Martin såg en enorm potentialen till förbättring av lek- och uppväxtplatser och det kommer förmodligen inte göras i ett skede. Vårt förslag är att få dit lämpligt med naturgrus/sten nu i höst och fördela det på de områden som går att nå från vägar. Senare  i vinter kan vi på tjälad mark och med Erstaviks välsignelse ge oss ut på åkrarna och slutföra jobbet.

Till den första insatsen tänkte vi påkalla hjälp av Saltsjöbadens FVF samt Enskede SFK som förhoppningsvis kan bidra med manskap. Får vi hjälp under en dag kan lastbilen dumpa naturgrus nära en mycket fin sträcka som är oåtkomlig för fordon men desto lättare att köra skottkärra/bära hink till. På så vis kan vi jobba parallellt med lastbilens framfart och få mycket gjort. Det finns även en sträcka med storsten längst bäckbrinken som lätt kan spjärnas ner med spett.

Blir detta av som vi har tänkt oss kommer vi mötas på morgonen och gå igenom alla delmoment samt självklart ha en trevlig lunch/fika i det gröna. Det gäller bara att hitta ett datum som passar alla och att vi har tillräckligt med tid för att få med så många som möjligt!

Hittills har arbetet med Erstaviksbäcken gått smidigt och detta kan bli ytterligare en mycket lyckad och rolig insats”.

Anmäl Dig direkt till Oliver så kommer mer detaljerad information så småningom. Mail : oliver.karlof@stockholm.se

 

 

Kommentera gärna